Over ons

Wie zijn wij?

Waar je chiro ook tegenkomt, op straat, op vakantie, je herkent hen steeds aan de blauwe hemden, beige broeken of rokken en rode t-shirts. Het zijn symbolen van een grote chirofamilie. Ze drukken verbondenheid uit, tonen aan dat we gelijkwaardig zijn, geen onderscheid in rang of stand. Dit geldt ook bij Chiro Ringo Huizingen. Iedereen tussen 6 en 17 jaar is dus steeds van harte welkom!
Denk je dat chiro misschien iets voor jou is? Aarzel dan niet en kom eens proberen! De eerste weken kan je proberen of je het echt leuk vindt. Na deze weken kan je je dan definitief laten inschrijven bij ons.
Ook op facebook zijn we actief. Bezoek dus zeker eens onze facebookpagina door “Chiro Ringo Huizingen” in te typen of door hier te klikken.

Waar en wanneer vind je ons?

Je vindt onze chirolokalen achter de kerk, naast de zaal “het centrum”.
Adres: Menisberg 7 te Huizingen

De chiroactiviteiten gaan elke zondagnamiddag vanaf 14 uur van start. Voor de ribbels en speelclub zit het er jammer genoeg op om 17 uur. De rakwi’s, tito’s en keti’s gaan door tot 18 uur. De aspi’s gaan zelfs door tot 19 uur.

Het uniform

Al van bij het ontstaan hecht de Chiro veel belang aan stijl, symbolen en rituelen, omdat die een boodschap kunnen overbrengen zonder dat daar veel woorden voor nodig zijn. Dat aanvoelen zonder spreken noemen we bij de Chiro de intuïtieve methode. Het dragen van de Chirokledij is zo’n stilzwijgend maar veelzeggend symbool. Het geeft de kinderen een gevoel van verbondenheid. Vanaf de rakwi’s is het uniform bij ons verplicht. Dit bestaat uit een jeans short of rok, een sweater, een hemd en een t-shirt. Aangezien we als groep met alle trots willen aantonen dat we van Chiro Ringo zijn, voorzien we ook een sweater met bedrukking van onze chiro op. Voor meer info hierover kan je steeds bij de leiding terecht. De rest van het uniform is te verkrijgen in de chirowinkel.